Es prepara una convencio valencianista

El saló d'actes de La Llar, en un moment de la presentacio de Valencianisme 2012. © Elena Furió

Un grup d’entusiastes valencians i valencianistes s’ha propost preparar un encontre entre aquells valencians que consideren que es necessaria una regeneracio de la nostra societat i, a mes, fer-ho en clau valencianista.

El nom d’esta  convencio,  Valencianisme 2012, i la celebracio, esta proxima primavera.

Pot pareixer que est es un proyecte mes, pero nos consta que el seu proposit vol complir en una serie d’objectius importants, els quals apunten en la web que especificament han creat, i en la que tambe es pot trobar informacio de cóm poder participar (www.valencianisme2012.com).

Eixos objectius son els següents:

Tancar definitivament aquells assunts i ferides que han generat divisio entre els valencians-valencians, en la conseqüent perdua de forces, de recursos i d’efectius.

Desmarcar el moviment d’actituts i postures pseudovalencianistes que tant de mal han fet i fan al valencianisme de construccio.

Possibilitar un cami per al futur en clau valenciana, lliure d’ingerencies i tuteles.

Definir qué entenem per valencianisme.

Una convencio, nos indiquen, que va dirigida als compromesos, als inquiets, als no conformistes i als qui volen reivindicar una democracia real que impregne la societat en el seu conjunt, pero a mes fer-ho des d’una optica propia, aquella que busca l’orgull de sentir-se societat valenciana, lligada a una historia que la feu poble entre els pobles.

Nos traslladen que “en esta convencio estaran els que vullguen, i se la perdran es que ho desigen; pero els qui participen ho faran per una noble causa, la que supon el compromis en la societat valenciana, perque considerem que ha de recuperar les seus senyes i els seus valors de llibertat, honestitat i llealtat que historicament l’han caracterisada”.

Related posts

Top