No sempre ix redó

mario de bicorp

Aureli López. Vos escric este articulet mentres pel carrer sonen i retronen els trons de bac i els masclets d’una despertà fallera; és un dumenge solejat ya ben de matí i vullc fer-vos la crònica de la partida que ahir dissabte de vesprada en Pelayo decidia l’últim finaliste per a l’edició nº. XXI del renomenat circuit Bancaixa; ya sabeu que jugaven la parella Santi II i Dani en Pedrito de feridor front al trio d’Àlvaro, Salva i Herrera, només mamprendre ya s’escoltava el geni dominant d’Àlvar exigint tensió màxima al seu equip, ell anà de més a menys, en erros incomprensibles, mentres Salva i Herrera jugaven a bon nivell alvançant-se en tres jocs a la parella; Santi II li posà moltes ganes en erros i encerts fent alguns quinzes extraordinaris, qui no va estar com tocava fon Dani, li faria mal el braç o tindrà sobrecàrrega de partides pero fallà cridanerament, al meu paréixer, quan era l’hora de la veritat per a deixar-se la pell buscant un lloc en la final, el resultat de 60×35 fon just sense oblidar que en la 1ª i 2ª partides quedaren 60×50, pense que tota l’afició se n’anà despagà en una partida clau que no va respondre al natural interés de vore i viure bona pilota. Dumenge 18 a les 11’30 i també en Pelayo (per Valéncia no hi haurà casi ningú) tindrem la 1ª de les tres partides possibles per a ser Campeons del Bancaixa, el trio citat adés d’Àlvaro front a Fageca, Javi i Tino, aclarint que el jove Fageca entrà com a substitut del malalt Colau i ha fet un Bancaixa de lux; la 2ª partida ya serà en la Ciutat de la Pilota de Moncada, dumenge 25 també de matí.

            El dijous 15 en el trinquet de Pelayo, 17’30 h. hi ha una partida en 300 euros de premi a la corda: Colau, Jesús i Tomàs II contra Leon, Tato i Herrera, dos trios ben compensats, no s’anuncien feridors i, una volta més, podrien ser decisius. Divendres 16 i en Sueca, 17 h. tenim partida de la IX Lliga Jovenil de Caixa Popular: Vilarreal contra Alcàsser; el trinquet “Rovellet” de Dénia oferix des de les 17’30 h. el seu trofeu Falles en dos excelents partides.

            Del món aficionat i segons comarques i modalitats, hi haurà, o no per festes, partides en carrers naturals o artificials, trinquets, frontons i Galochetes en Monòver.

            Un barrejat ben abellidor seria vore falles en bon ambient popular i anar a vore pilota en Benidorm, Burriana, Dénia, Gandia…, per a molts la pilota és la més gran de les festes. ¡anem!.

Related posts

1 comentari;

  1. Billy said:

    Quin gust dona llegir-ho, moltes gracies per la seua colaboracio.Per cert tinc el seu llibre Brots.

*

Top