Pilota de Gala

galapilota

Uns anys en arrere hi havia la Gala “oficial” de la pilota (hui desapareguda) en detalls preciosos i premis per als mons aficionat i professional, les velles figures… també és veritat de la bona que teníem la presència de polítics sense més afició al deport nacional valencià que la d’eixir en la “foto” i dir-nos lo molt extraordinari de la pilota valenciana com a inqüestionable raó d’identitat.

galapilota

El divendres passat es celebrà la Gala, en l’Hort de Santa Mª. del club d’Amics Pilotaris del Frontó del Puig; ahir fon la Gala de Meliana també de molta tradició i es fan chicotetes festes en molts pobles valencians a la fi dels llarcs campeonats que els òmplin de vida; com en els temps del “Trinquet de cavallers” el poble pla seguix fent les seues partides i celebracions en els seus mijos i aportacions personals, ben al marge de qui no coneix la grandea d’enrollar-se les mans i lligar-se els guants.

Ahir dissabte de matí, en el carrer artificial de Chirivella es jugà la final a Raspall en cadira de rodes: campeó Julio Cortés d’Oliva, seguit de Carlos Sanchis d’Alaquàs i Pasqual Plaza de Chirivella; de vesprada i en Almussafes jugaven la final del XXVII Campeonat de Frontó per parelles en Trofeu de la “Dipu”; una partida per al memorial de les tres parets a la valenciana manera, colps bellíssims en les dos mans dels quatre pilotaris, rebots d’ensomi i ventages compartides pels dos equips: Quart de Poblet en Adrià i Lemay front a Museros en Adrià i “Moro”, entrega total de jugadors i afició per a arribar a 40 iguals i voler la pilota donar-los la victòria, ben mereixcuda, a l’equip de Quart en l’últim quinze.

L’atra gran heroïcitat es va produir el passat divendres de nit en el genial trinquet d’Alzira, final de la VI Copa President de la Dipu en la parella de Soro III i Santi front al trio d’Àlvaro, Nacho i Monrabal, se n’anà la parella fins als 50×25 en un impuls que pareixia imparable…pero la llegenda del campeoníssim Àlvaro no s’ha fet sense remontades històriques, conseguí l’igualada a 55 entre la follia del públic i guanyà la final 60×55 ben acompanyat pel parell de jóvens que ya saben de felicitat i boca dolça.

Demà dilluns, cap de semana i cap de més per ser dia 1, tenim un homenage en Burriana al trinqueter Batiste Vinyes qui nos va deixar recentment; hi ha partides de la Copa 2 en La Pobla de Vallbona i en Alzira i de la XX Lliga Professional a Raspall en Vilanova de Castelló; el dimarts 2 en Benavites, 18’30 en el frontó municipal juguen Àlvaro i Melchor contra Soro III i Adrià de Museros…

En el trinquet de Benidorm des del 3 al 7 de juliol mamprén el II Campus de Pilota per a jóvens que busquen un lloc de futur professional: Genovés I i II, Àlvaro, Miguel, Grau, Coeter II… mostraran els seus coneiximents com a la millor sembra de profit. Seguixen les partides del jorn a jorn a la capta de nous aficionats, ya el dumenge 7 i en Quart de les Valls tenim la gran final del XXXVIII Campeonat Autonòmic de Galocha Trofeu El Corte Inglés… la reina dels carrers viurà eixa passió que fa bollir la sanc, Foyos i Montserrat es juguen un títul que té, per ad ells i per a molts valencians, més valor que els reals, els quals ben a sovint no passen de ser “d’a quinzet”.  ANEM

Autors

Related posts

*

Top