Temps de finals farcides de passió

Frontó en Almussafes, foto e6d.es

Ya hem raonat d’allò de l’estiu (tot lo món viu) que s’ompli d’esperances en victòries i trofeus per a tots els apartats del més valencià dels deports: des de les categories més tendretes dels Prebenjamins, Benjamins, Alevins, Infantils i Cadets, als aficionats de bona veritat que aguarden cada fi de semana per a enrollar-se les mans i colpejar la pilota buscant el quinze perfecte, eixe que fa nàixer les carinyoses palmades o els ¡ahí mascle! dels molts o pocs espectadors. Lo mateixet succeïx entre els professionals encara que tots sabem que quan entren els diners com a premi hi ha diferents interessos, llògics i de trellat pero que gelen la natural ilusió que sol viure’s només entre amics.

M’informa la Federació que despusdemà dimarts s’acaba el terme d’inscripcions per a l’Edicom (Interpobles) de Galocha, l’Autonòmic de Raspall i l’Individual de Frontó Valencià; les primeres finals en diverses categories del XXXVIII de Galocha del Corte Inglés han donat com a campeons en Trinquet a Vilamarchant i La Pobla de Vallbona; en 3ª cat. Llíria i Manises.

La Copa 2 de la “Dipu” té partides demà dilluns en La Pobla de V., el dimecres 26 en Vilarreal i el divendres 28 en Benissa i Vilamarchant; la Copa Promeses el dijous 27 en Burriana, el 28 en Vilamarchant, el 29 en Borriol i Petrer i el dumenge 30 en Murla; la VI Copa té la semana definitiva en les dos semifinals absolutes i la gran final: dimarts en Massamagrell Soro III i Santi front a Pablo, Fèlix i Tomàs II; dimecres en Guadassuar Àlvaro, Nacho i Monrabal contra Cervera (Puchol II) Raül i Carlos; són partides a mort quan de res aprofita tindre més punts que ningú, els dos guanyadors jugaran la gran final el divendres 28 en Alzira, 23’30 h.; l’edició que ya en fa vint de la Lliga Professional a Raspall té bones partides el dimarts 25 en Oliva, el divendres en Piles i el dissabte en Bellreguart.

Frontó en Almussafes, foto e6d.es

La XXVII edició de Frontó Valencià per parelles té la presentació de finals i bones partides el dijous 27 en Almussafes, el dissabte 29 la gran final a les 17 h. entre Quart de Poblet i Museros A i el dumenge 30 a les 10 h. les finals de les restants categories; el mateix dumenge tindrem les finals del Campeonat Autonòmic Raspall Cadets.

En el polideportiu de Massamagrell, dimarts, dimecres i divendres teniu partides d’entrenament i preparació dels Sub-15, Sub-17 i Sub-19 en fèmines i chicots, ya tenim damunt el pròxim Europilota a One Wall, el 8-9-i 10 de Juliol.

A banda de conéixer que el nostre deport és l’Important, no ne conec cap més que oferixca més partides interessants en el jorn a jorn, a poc a poc i com a objectiu conjunt, hem de fer que no hi haja cap de valencià sense fruir o gojar d’este tesor d’identitat quan tants la qüestionen per ignorància o mala fel. Vejam-nos en una partida de pilota.

Autors
Etiquetes

Related posts

*

Top