¿Qui es el corrupte ara, Mariano?

fabra-rajoy-jaime-garcia--644x362

Jaume Hurtado | 

L’Operacio Punica, els EREs d’Andalucia, les targetes black de Caja Madrit, Bárcenas, l’imputacio d’Urdangarin i l’Infanta Cristina, el cas Pujol o les aventures de “pequeño Nicolás” cabregen per varies coses:

1. Constatem que la corrupcio ha segut l’unic punt en comu que ha unit a esquerra, dreta i centre en l’Espanya moderna, en els ultims 30 anys

2. Si sumen el valor de les comissions, diners despilfarrats o directament furtats, any a any, vorem que l’activitat economica vinculada a la corrupcio politica es el primer sector economic nacional, per davant de l’industria o l’agricultura. L’I+D+i utilisat per a blanquejar diners de Granados i CIA, es digne d’analisar en les millors universitats d’economia del mon.

3. Des de televisions de Madrit i Barcelona, se criminalisà als valencians en el seu conjunt, i nos ridiculisaren com a poble d’una manera tan brutal, per qüestions greus, pero que no estem a l’altura dels verdaders mestres de la delinquëncia organisada que no son uns atres que els que ara estan passant pels jujats: Pujol, PP madrileny, etc…

4. Els ciutadans i les empreses valencianes soporten una pressio fiscal ofegant… ¿Per a qué?. ¿Per a que se’n vagen els diners a inversions en Andalucia, Madrit o Barcelona en els millors dels casos, o a contes en Suissa en tota la naturalitat del mon?

¿Qui es el corrupte ara, Mariano? Pensarà Francisco Camps, que ya no es president de la Generalitat Valenciana, perque el feren dimitir per ser imputat a l’acceptar “presuntament” regals de la trama Gürtel. Trama que es creà i es dirigia des de Madrit. Camps era un ninot mes.

¿Qui es el corrupte i antipatriota ara, Pujol? Pensem en els valencianistes que hem denunciat durant els ultims 30 anys, la corrupcio i els diners enviats des de Banca Catalana primer, i la Generalitat Catalana despuix per a “finançar” a “intelectuals de tres al quarto com Joan Fuster o Eliseu Climent.

No es tanquen ni TV3 ni TeleMadrit ni TVE per ser emissores controlades i dirigides pel poder, tindre mils d’euros de perdues cada any, o no tindre calitat. Pero si es tancà Canal 9.

La Formula 1, continua en Montmelo, sense alternancia en Valencia. Tot per ad ells. Retirada la competencia que suponia el circuit urbà de Valencia, ya es rentable la Formula 1 en Barcelona. Alla, no s’obliga a que es deixe de finançar carreres de coches, a pesar de que la Generalitat Catalana te un deute de 60.000 millons d’euros. Pecata minuta. Total, un 5% d’eixos diners perduts, els tenen unicament els Pujol en inversions per tot el mon. I com els catalans no son individualistes… ¿Qué no tindran els demes socis de CiU per ahi?

Mentres tant, aci continuem flagellant-mos, perque des de fora nos diuen que som els mes corruptes, els mes irresponsables i els mes despilfarradors.

En una cosa tenen rao: El balafiament valencià que supon pagar a Madrit cada any 35mil millons d’euros en imposts i que no tornen ni 15mil millons, es insuperable. I pel balafiament dels imposts per part de Madrit i pel Govern Central, i ni nos inmutem.

I continuarém pagant… ¿Fins a quan?

Autors

*

Top